niedziela, 25 czerwca 2023

Mięso hodowane w laboratorium otrzymuje zielone światło w menu USA



Plan żywieniowy Światowego Forum Ekonomicznego dla mas staje się rzeczywistością, ponieważ mięso, robaki i żywność pochodzenia roślinnego są szybko przyjmowane pod pozorem rozwiązania "zmian klimatycznych". Najnowszym posunięciem elit i rządów mającym na celu zresetowanie globalnego łańcucha dostaw żywności jest zatwierdzenie przez amerykańskie organy regulacyjne sprzedaży mięsa wyhodowanego z komórek kurczaka. Czyni to Stany Zjednoczone drugim krajem na świecie, obok Singapuru, który zatwierdził sprzedaż sztucznie wyhodowanego mięsa.

Departament Rolnictwa zatwierdził firmy Upside Foods i Good Meat do rozpoczęcia sprzedaży "hodowanego w komórkach" lub "hodowanego" mięsa kurczaka z laboratoriów w supermarketach i restauracjach.

"Dzisiejszy przełomowy moment dla rozwijającego się sektora hodowlanego mięsa, drobiu i owoców morza, a także dla globalnego przemysłu spożywczego" - powiedział Good Meat w oświadczeniu.

Dyrektor generalny Upside Foods, Uma Valeti, powiedział, że mięso hodowlane w USA "zasadniczo zmieni sposób, w jaki mięso trafia na nasz stół".

"Zamiast całej tej ziemi i całej tej wody, która jest wykorzystywana do karmienia wszystkich tych zwierząt, które są poddawane ubojowi, możemy to zrobić w inny sposób" - powiedział Josh Tetrick, współzałożyciel i dyrektor generalny Eat Just, która obsługuje Good Meat.

Alarmiści z WEF dali jasno do zrozumienia, że uważają, że reset globalnego łańcucha dostaw żywności jest konieczny, aby rozwiązać problem zmian klimatycznych.

WEF podkreślił, że "pilnie potrzebujemy zrównoważonych technologii i metod, aby ulepszyć nasze obecne systemy żywnościowe i wykorzystanie gruntów pod rolnictwo". Ich ostatecznym celem jest ograniczenie spożycia mięsa pochodzącego od zwierząt hodowlanych na farmach do mięsa hodowanego w laboratoriach, robaków i żywności pochodzenia roślinnego.

"Globaliści znowu to robią" - napisał na Twitterze na początku tego roku poseł Mike Flood (R-Neb.).

Produkty Good Meat mają trafić do nieujawnionej restauracji w Waszyngtonie, podczas gdy kurczak Upside zostanie wprowadzony na rynek w restauracji w San Francisco. To tylko kwestia czasu, zanim sztuczne mięso trafi do sklepów spożywczych.

The globalists are at it again – pushing their plans for shifting the world towards a vegan diet as they dream of ending meat production.
 
49
Reply
Copy link



Jeśli chodzi o ocenę popularności mięsa hodowanego w laboratorium, spójrzmy na gigantyczną klapę żywności pochodzenia roślinnego w USA:

    "Myślę, że byki w branży bardzo dziko i optymistycznie oszacowały, jak duży może być ten rynek.

    "W tej kategorii było dużo entuzjazmu. Była nowa, inna, modna".

    "Ale środowisko konsumenckie jest trudne, a te rzeczy nie są tanie... Zmiana praktyk kulturowych zajmie trochę czasu. Nie stanie się to z dnia na dzień" - powiedział niedawno klientom John Baumgartner, analityk w Mizuho Securities.

Nacisk WEF na bezpośrednie lub pośrednie przeforsowanie polityki klimatycznej na poziomie korporacyjnym i rządowym ma miejsce, podczas gdy elity, które rzekomo rządzą światem, latają luksusowymi prywatnymi odrzutowcami i żeglują po oceanach na superjachtach.

I nadal nie ma pewności, jakie mogą być konsekwencje zdrowotne spożycia sztucznego mięsa za 5-10 lat...

Aha, i jeszcze to: "Ślad węglowy wołowiny hodowanej w laboratorium jest o rzędy wielkości gorszy niż tradycyjnie hodowanej".  “Carbon Footprint Of Lab-Grown Beef ‘Orders Of Magnitude’ Worse Than Traditionally Raised.”

Czy więc w sztucznym mięsie naprawdę chodzi o ratowanie planety? A może jest jakiś inny cel?

**By ZeroHedge

**Source

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz