Plan żywieniowy Światowego Forum Ekonomicznego dla mas staje się rzeczywistością, ponieważ mięso, robaki i żywność pochodzenia roślinnego są szybko przyjmowane pod pozorem rozwiązania "zmian klimatycznych". Najnowszym posunięciem elit i rządów mającym na celu zresetowanie globalnego łańcucha dostaw żywności jest zatwierdzenie przez amerykańskie organy regulacyjne sprzedaży mięsa wyhodowanego z komórek kurczaka. Czyni to Stany Zjednoczone drugim krajem na świecie, obok Singapuru, który zatwierdził sprzedaż sztucznie wyhodowanego mięsa.
Departament Rolnictwa zatwierdził firmy Upside Foods i Good Meat do rozpoczęcia sprzedaży "hodowanego w komórkach" lub "hodowanego" mięsa kurczaka z laboratoriów w supermarketach i restauracjach.
"Dzisiejszy przełomowy moment dla rozwijającego się sektora hodowlanego mięsa, drobiu i owoców morza, a także dla globalnego przemysłu spożywczego" - powiedział Good Meat w oświadczeniu.
Dyrektor generalny Upside Foods, Uma Valeti, powiedział, że mięso hodowlane w USA "zasadniczo zmieni sposób, w jaki mięso trafia na nasz stół".
"Zamiast całej tej ziemi i całej tej wody, która jest wykorzystywana do karmienia wszystkich tych zwierząt, które są poddawane ubojowi, możemy to zrobić w inny sposób" - powiedział Josh Tetrick, współzałożyciel i dyrektor generalny Eat Just, która obsługuje Good Meat.
Alarmiści z WEF dali jasno do zrozumienia, że uważają, że reset globalnego łańcucha dostaw żywności jest konieczny, aby rozwiązać problem zmian klimatycznych.
WEF podkreślił, że "pilnie potrzebujemy zrównoważonych technologii i metod, aby ulepszyć nasze obecne systemy żywnościowe i wykorzystanie gruntów pod rolnictwo". Ich ostatecznym celem jest ograniczenie spożycia mięsa pochodzącego od zwierząt hodowlanych na farmach do mięsa hodowanego w laboratoriach, robaków i żywności pochodzenia roślinnego.
"Globaliści znowu to robią" - napisał na Twitterze na początku tego roku poseł Mike Flood (R-Neb.).
Produkty Good Meat mają trafić do nieujawnionej restauracji w Waszyngtonie, podczas gdy kurczak Upside zostanie wprowadzony na rynek w restauracji w San Francisco. To tylko kwestia czasu, zanim sztuczne mięso trafi do sklepów spożywczych.
Prezes Siemens AG Jim Hagemann powiedział, że jeśli miliardy ludzi przestaną jeść mięso, zainspiruje to innowacje w obecnym systemie żywnościowym, tworząc nowe, smaczne białka.
18:04 - 19 stycznia 2023 r.
Jeśli chodzi o ocenę popularności mięsa hodowanego w laboratorium, spójrzmy na gigantyczną klapę żywności pochodzenia roślinnego w USA:
"Myślę, że byki w branży bardzo dziko i optymistycznie oszacowały, jak duży może być ten rynek.
"W tej kategorii było dużo entuzjazmu. Była nowa, inna, modna".
"Ale środowisko konsumenckie jest trudne, a te rzeczy nie są tanie... Zmiana praktyk kulturowych zajmie trochę czasu. Nie stanie się to z dnia na dzień" - powiedział niedawno klientom John Baumgartner, analityk w Mizuho Securities.
Nacisk WEF na bezpośrednie lub pośrednie przeforsowanie polityki klimatycznej na poziomie korporacyjnym i rządowym ma miejsce, podczas gdy elity, które rzekomo rządzą światem, latają luksusowymi prywatnymi odrzutowcami i żeglują po oceanach na superjachtach.
I nadal nie ma pewności, jakie mogą być konsekwencje zdrowotne spożycia sztucznego mięsa za 5-10 lat...
Aha, i jeszcze to: "Ślad węglowy wołowiny hodowanej w laboratorium jest o rzędy wielkości gorszy niż tradycyjnie hodowanej". “Carbon Footprint Of Lab-Grown Beef ‘Orders Of Magnitude’ Worse Than Traditionally Raised.”
Czy więc w sztucznym mięsie naprawdę chodzi o ratowanie planety? A może jest jakiś inny cel?
**By ZeroHedge
**Source
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz