środa, 14 kwietnia 2021

Zastanawialiście się, czym właściwie jest Coca-Cola?

 Brak dostępnego opisu zdjęcia.

 
Zastanawialiście się, czym właściwie jest Coca-Cola?
Cola to najcenniejsza marka w historii a ′′ Coca-Cola ′′ to drugie najbardziej znane słowo na świecie po ′′ witaj ′′. Jednak sam napój jest absolutną trucizną dla ludzkiego metabolizmu. Bardzo kwaśne, wartość pH jest o jeden punkt wyższa niż kwas akumulatorowy. W rezultacie nadaje się do czyszczenia powierzchni (a często lepszych) do których użyliśmy toksycznych środków czystości domowych.
Tańsze i łatwiejsze do kupienia w niektórych krajach trzeciego świata niż czysta woda. Coca-Cola wykorzystuje ′′ propagandę PR ", aby przekonać konsumentów i całe narody, że jest ′′ społeczeństwem eko ", kiedy jej działalność jest faktycznie związana z zanieczyszczeniami, niedoborami wody i chorobami.
Z osobami, które piją napoje bezalkoholowe jak Coca-Cola ryzyko zawału serca i udaru mózgu jest o 48 % wyższe od tych, którzy w ogóle nie piją takich napojów lub przynajmniej piją je codziennie. Jak wynika z badania opublikowanego w dzienniku Respirologia, piciu napoju bezalkoholowego może towarzyszyć również zaburzenia płuc i układu oddechowego, w tym astma i przewlekła obturacyjna choroba płuc (COPD).
Kwas węglowy w coli powoduje utratę wapnia w kościach podczas 3-fazowego procesu:
✔ Kwas węglowy podrażnia żołądek.
✔ Żołądek stara się ′′ leczyć ′′ podrażnienia, jak może, czyli dodaje jedyne kwaśne pióro: wapń. To jest krew, którą dostajesz.
✔ Krew z niskim wapniem zastępuje brakujący wapń z kości. Nierobienie tego poważnie uszkodziłoby funkcjonowanie mięśni i mózgu.
Ale historia nie kończy się tutaj. Innym problemem Coli jest to, że zawiera kwas fosforowy (nie taki sam jak kwas węglowy zmieszany z wodą). Kwas fosforowy wpływa również na przechowywanie wapnia w organizmie.
Czyli cola zmiękcza kości na 3 sposoby (to czyni je słabszymi i kruchymi):
✔ Kwas węglowy zmniejsza wapń w kościach.
✔ Kwas fosforowy zmniejsza wapń w kościach.
✔ Napój zastępuje alternatywy zawierające wapń, takie jak mleko czy woda. Mleko i woda nie są doskonałymi źródłami wapnia, ale nadal można je uznać za źródła.
Rak ezofobiczny był bardzo rzadki dwa pokolenia temu, teraz jest powszechny. Podstawowy mechanizm działa następująco:
✔ Uszkodzenie mechaniczne komórek jest ogromnym czynnikiem ryzyka nowotworów. Oto powód, dla którego cząsteczki azbestu powodują np. raka płuc.
✔ Każdy napój softowy powoduje refluks kwasowy (kwas żołądkowy rośnie wyżej niż zawór przełyku). O wiele bardziej podkreśla się to, gdy ciało znajduje się w pozycji poziomej (podczas snu), ale w większości przypadków ilość Coli i innych napojów bezalkoholowych, oznacza, że refluks kwasowy jest znacznie przekracza punkt zagrożenia. Ilekroć pijemy przyjemny napój, powoduje wzdęcia i kwas wchodzi w przełyk w ten sposób. Ile to za dużo? Badania naukowe nie pokazują, gdzie jest linia, tylko pokazują, że większość z nas jest daleko za nią.
✔ Kwas żołądkowy rozpuszcza tkankę - to jest jej przeznaczenie. Śluz żołądka nie znajduje się w przełyku, dlatego uszkodzenie przełyku dolnego jest znacznie częstsze dla tych, którzy spożywają kwaśne napoje bezalkoholowe niż dla tych, którzy jedzą niskowęglowe napoje. Skutkuje to radykalnym wzrostem mutacji komórek i znacznie wyższym poziomem wolnych korzeni.
Co się dzieje z naszymi ciałami po wypiciu Coca-Coli?
Po 10 minutach: Dziesięć łyżeczek cukru znajduje się w szklance coli, która mierzy niszczycielski ′′ strajk ′′ na ciało, a jedynym powodem, dla którego nie rzygasz jest kwas fosforowy, który zapobiega cukrowi.
Po 20 minutach: Dochodzi do skoku w poziomie insuliny krwiobiegu. Wątroba zmienia cały cukier w tłuszcz.
Po 40 minutach: nagrywanie kofeiny wreszcie się skończyło. Oczy się rozszerzają. Ciśnienie krwi rośnie, gdy wątroba dodaje więcej cukru do krwiobiegu. Receptory adenosin stają się przeszkodą zapobiegającą senności. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Koffein)
Po 45 minutach: organizm zwiększa produkcję hormonu dopaminy, który stymuluje centrum radości mózgu. Podobna reakcja na to, co tworzy Heroina.
Po 1 godzinach: kwas fosforowy łączy wapń, magnez i cynk w przewodzie jelitowym żołądka, dzięki czemu metabolizm jest dodatkowym doładowaniem. Wapń jest ewakuowany z moczem.
Ponad 1 godzin później: Do ′′ gry ′′ wchodzi działanie moczowe napoju. Wapń, magnez i cynk odchodzą od organizmu, które są składowymi naszych kości i sodu. Do tego czasu możemy stać się zirytowani lub nudni. Cała ilość wody, którą zawarta w coli pozostawia z moczem.
Kiedy pijemy zimną butelkę coli i cieszymy się jej niezaprzeczalną świeżością, czy mamy świadomość chemicznego ′′ koktajlu który wlewamy do naszych ciał? Składnikiem aktywnym Coca-Coli jest kwas fosforowy. Ponieważ zawartość kwasu jest wysoka, zbiorniki używane do transportu chemicznego musiały być dostarczane w specjalne pojemniki, przeznaczone do materiałów o wysoce toksycznych skutkach.
Przyjrzyjmy się ′′ anatomii ′′ jednego z najbardziej promowanych produktów Coca-Coli, Coca Cola Light bez kofeiny. Ten napój zawiera: wodę wzbogaconą węglowo, E150D, E152, E651, E339, E330, E211.
Woda wzbogacona kwasem węglowym - oto woda sodowa. To porusza wydzielanie żołądka, zwiększa kwasowość żołądka i powoduje wzdęcia. Używana jest do niej przede wszystkim filtrowa woda kranowa.
E150D - to barwnik spożywczy, który wygrywa lub bez przetwarzania cukru z chemicznymi odczynnikami lub bez. W przypadku Coca-Coli dodaje się siarczan amonu.
E652 - cyklaminian sodu, to zamiennik cukru. Cyklama to syntetyczny, chemiczny, słodki smak, który jest 200 razy słodszy od cukru i służy jako sztuczny słodzik. W 1969 roku FDA (American Food and Medicine Authority) zakazał tego, ponieważ to, jak również Sacharin i Aspartam, spowodowało raka u szczurów. Później ten materiał został ponownie zalegalizowany w bardzo podejrzany sposób.
E650 - potas acesulfam. 200 razy słodszy niż cukier, zawiera eter metylowy. To sprawia, że układ krążenia staje się trudniejszy. Zawiera również kwas szparagowy, który może mieć ekscytujący wpływ na nasz układ nerwowy i z czasem może prowadzić do uzależnienia. Acesulfam jest słabo rozwiązany i nie polecany dzieciom i kobietom w ciąży.
E651 - Aspartam. Zastępca cukrzycy cukrzycy jest niestabilna chemicznie w wysokich temperaturach, a następnie rozkłada się na metanol i fenyloalaminę. Metanol jest bardzo niebezpieczny, ponieważ uszkodzenie nerwu 5-10 ml i nieodwracalna ślepota. W gorących napojach bezalkoholowych mój aspartam zamienia się w formaldehyd, który jest bardzo silnym krabem. Objawy zatrucia aspartamem to: utrata świadomości, ból głowy, zmęczenie, zawroty głowy, nudności, bicie serca, przyrost masy ciała, drażliwość, lęk, zaburzenie pamięci, niejasne widzenie, omdlenie, ból stawów, depresja, niepłodność, utrata słuchu i tak dalej. Aspartam może wyzwolić guzy mózgu, SM (stwardnienie rozsiane), padaczkę, chorobę grobów, przewlekłe zmęczenie, chorobę Alzheimera, cukrzycę, niedobory psychiczne i gruźlicę.
E339 - kwas fosforowy. Może to powodować podrażnienia skóry i oczu. Oto co służy do produkcji soli amoniaku, sodu, wapnia, kwasu fosforowego aluminium oraz w organicznej syntezie węgla i tasiemek filmowych. Stosowane również do produkcji materiałów żaroodpornych, ceramiki, szkła, nawozu, syntetycznych środków czystości, medycyny, przetwarzania metalu oraz w przemyśle tekstylnym i oliwnym. Wiadomo, że kwas fosforowy zaburza wchłanianie wapnia i żelaza w organizmie, co może powodować osłabienie kości i zaburzenia kości. Inne skutki uboczne to pragnienie i wysypka skórna.
E330 - kwas cytrynowy. Szeroko stosowane w przemyśle farmaceutycznym i spożywczym. Sole cytrynowo kwasowe (cytryny) są wykorzystywane w przemyśle spożywczym na przykład w przypadku kwasów, konserwantów, stabilizatorów i przestrzeni medycznej do zachowania krwi.
Aromaty - nieznane aromatyczne dodatki
E211 - benzoesan sodu. Oto, co służy do produkcji produktów spożywczych do zabójstw antybakteryjnych i grzybiczych. Często zdarza się w dżemach, sokach i jogurcie owocowym. Nie zalecany dla astmy i osób wrażliwych na aspirynę. W jednym z badań Petera Pipera stwierdzono, że związek spowodował poważne uszkodzenie DNA. Według Piotra benzoesan sodu, który jest jednym z aktywnych składników konserwantów, nie niszczy DNA, ale je wyłącza. Może to prowadzić do kurczenia się wątroby i chorób zwyrodnieniowych jak choroba Parkinsona.
Jeśli nie wyobrażasz sobie życia bez Coca-Coli, weź pod uwagę to:
Wielu dystrybutorów Coca-Coli w Ameryce używa tego napoju do czyszczenia silników ciężarowych.
Wiele radiowozów w Ameryce ma butelki Coca-Colas, a kiedy zdarzy się wypadek samochodowy, zmywają krew z drogi.
Coca-Cola jest świetnym narzędziem do usuwania plam rdzy na chromowanych powierzchniach samochodów. Aby usunąć korozję z akumulatora samochodowego, wystarczy zalać koks i korozja znika.
Aby uwolnić zardzewiały skręt, narysuj kawałek odzieży w Coca-Colabie i owiń ją na kilka minut.
Aby usunąć plamki z ubrań - wylej Coca-Colat na brudne ubrania, dodaj detergent i uruchom pralkę jak zwykle. Będziecie zaskoczeni rezultatem.
Niektórzy rolnicy w Indiach używają Coca-Coli zamiast pestycydów do odrobaczenia, ponieważ jest tańsza, a jej efekt jest bardzo podobny.
Coca-Cola to bez wątpienia bardzo przydatny produkt. Najważniejsze jest wykorzystywanie go do celów, które nie obejmują konsumpcji!
  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz