poniedziałek, 9 grudnia 2019

5-stopniowy plan Bayera / Monsanto zatruwający nasze jedzenie


Raport tajnych inwestorów wyciek: 5-stopniowy plan Bayera / Monsanto zatruwający nasze jedzenie

„Co robi się z naszym jedzeniem w imię zysku?”
To wszechobecne pytanie, które z każdym rokiem staje się coraz ważniejsze.
Nasze produkty są zgazowane, spryskane chemikaliami, a nawet genetycznie zmanipulowane do tego stopnia, że ​​coraz trudniej jest śledzić, ile różnych pestycydów, insektycydów i herbicydów faktycznie się stosuje.
Na czele po raz kolejny jest Bayer AG (można przeczytać ich pełną historię tutaj ), niemiecki chemiczne i firmę farmaceutyczną (który ma historię ciemne związane z produkcją chemiczną używaną w obozach zagłady w czasie II wojny światowej), które niedawno kupili Monsanto , tworząc firmę, która może kontrolować ponad 25% światowego rynku nasion i pestycydów, gdy wszystko zostanie powiedziane i zrobione.
Pozostaje jeszcze do zobaczenia, jaką ilością  trucizny zamierzają nasycić nasze zapasy żywności, ale jeśli jeden konkretny plan nakreślony w ostatnim raporcie inwestorskim firmy jest jakąkolwiek wskazówką, moglibyśmy mieć poważne problemy, ponieważ połączenie Monsanto-Bayer „z piekła rodem” ”W końcu zaczyna się zakorzeniać.
Co Bayer-Monsanto Meger zrobi z uprawami soi
13-stronicowej prezentacji  [nie jest już dostępna, nawet z archiwum internetowym ] dla swoich inwestorów, Bayer podaje wszystkie informacje o fuzji z Monsanto. Konsumenci powinni szczególnie zdawać sobie sprawę z tego, że strona 7 zawiera informacje na temat każdego kroku, jaki zostanie wykonany, aby wyprodukować jedną uprawę soi.
Jak zwykle chemiczny glifosat będzie wyraźnie widoczny. Nazwany przez Międzynarodową Agencję Badań nad Rakiem w 2015 r. „Prawdopodobnym czynnikiem rakotwórczym dla ludzi”, służy on jako główny element Roundup i figuruje w widocznym miejscu w najnowszych planach Monsanto i Bayera, aby zamrozić nasze zapasy żywności toksycznością.
Oto nowy pięciostopniowy plan Monsanto i Bayera dotyczący dodania jeszcze większej ilości trujących chemikaliów i GMO do naszych zapasów żywności, wyciekły z raportu inwestora przed fuzją:
Nasiona Monsanto, Intacta RR2 PRO: To nasiona GMO zostały zaprojektowane tak, aby tolerować zastosowania herbicydów glifosatowych dzięki technologii RoundUp Ready, tj. Inżynierii genetycznej. Jednak badania wykazały wysoki poziom pozostałości glifosatu w soi GMO, co budzi wątpliwości zdrowotne.
Ponieważ glifosat zakłóca zdrową mikroflorę jelitową , a zdrowie jelit jest odpowiedzialne za układ odpornościowy, spożywanie nawet niewielkich jego ilości może mieć negatywny wpływ na zdrowie ludzi.
Zaprawianie nasion CropStar przez Bayer: genetycznie zmodyfikowane nasiona soi Monsanto są następnie poddawane działaniu CropStar, substancji chemicznej, którą amerykańska Agencja Ochrony Środowiska (EPA) poprosiła Bayer o usunięcie z rynku w 2016 r., Ponieważ stwierdzono, że szkodzi dzikiej przyrodzie w strumieniach i stawach .
CropStar jest wykonany z imidakloprydu 150 i tiodikarbu.
Imidacloprid to insektycyd neonikotynoidowy (neonowy), syntetyczna pochodna nikotyny. Ten środek owadobójczy przynosi Bayerowi ponad 1 miliard dolarów rocznie, dlatego firma ukrywa swoje zagrożenia, mówią krytycy.
Neonicy wyrządzają poważne szkody pszczołom miodnym i wiadomo o tym od lat, ale to nie wszystko. Badając wpływ imidakloprydu na pszczoły miodne, naukowcy odkryli również informacje dotyczące zdrowia ludzkiego: może to negatywnie wpływać na rozwijający się ludzki układ nerwowy.
Jedno z najbardziej niepokojących badań wykazało, że imidaklopryd stosowany w leczeniu pcheł u zwierząt domowych podczas ciąży jest związany z zaburzeniem autystycznym u dzieci narażonych w okresie prenatalnym.
Ponieważ neony działają poprzez oddziaływanie na funkcje nerwowe i mózgowe owadów, nic dziwnego, że mogą one mieć podobny negatywny wpływ na ludzki układ nerwowy.
Zarządzanie chwastami RoundUp przez Monsanto: Roundup jest najbardziej znanym herbicydem Monsanto, stosowanym na trawnikach i uprawach w całych Stanach Zjednoczonych
Jego aktywny składnik, glifosat, jest powiązany ze zwiększonym ryzykiem chłoniaka, a Monsanto został pozwany o zmowę z EPA, aby zapobiec ujawnieniu tego związku.
W jednym z badań stwierdzono, że glifosat zaburza prawidłowe funkcjonowanie komórek krwi i wprowadza organizm w stan chorobowy, co może prowadzić do raka.
Roundup został również powiązany z :
-ADHD
Choroba Alzheimera
-Tłusta choroba wątroby
-Hormonalna nierównowaga-
Stwardnienie rozsiane
-Otyłość
-Parkinson
-Tarczyca, pęcherz, nerki, trzustka i rak wątroby
CONNECT Pest Management System: Wykonany z imidachloprydu (podobnie jak CropStar) i beta-cyflutryny, substancji chemicznej, o której mówi się, że jest znacznie bardziej toksyczny niż cyflutryna. Cyflutryna jest pestycydem podobnym do DDT: neurotoksyną i powoduje zapalenie narządów.
Zarządzanie chorobami FOX i SPHERE MAX przez Bayer: Ostatnim etapem chemicznej podróży upraw soi jest leczenie FOX i SPHERE MAX w celu zwalczania chorób.
Oba są produkowane przez Bayer i oba zawierają trifloksystrobinę . Ten środek grzybobójczy jest powiązany z problemami reprodukcyjnymi i problemami, uszkodzeniem nerek i wątroby oraz problemami rozwojowymi.
Jak pokazano w prezentacji, jeśli dojdzie do fuzji Bayer-Monsanto, firmy te wspólnie wykorzystają swój ogromny udział w rynku i wpływy, aby naciskać na surowsze, toksyczne chemikalia i bardziej intensywne chemicznie systemy produkcji roślin, nawet w czasach, gdy Stany Zjednoczone Narody właśnie ogłosiły, że wcale nie potrzebujemy pestycydów, aby „wyżywić świat” (twierdzenie, że Monsanto używa go do uzasadnienia swojego modelu biznesowego).
Zgodnie z raportem inwestora celem tego systemu jest zanurzenie soi w chemikaliach w celu stworzenia „roślin o wyższym potencjale plonu”.
Biorąc jednak pod uwagę, że ostatnie badania wykazały, że te systemy oparte na uprawach GMO i chemikaliach w większości nie spełniły obietnic dotyczących wyższych plonów , jak zauważono w raporcie New York Times, w którym porównano plony w krajach, w których GMO są uprawiane i nie uprawiają GMO, ten system jest naprawdę potrzebny?
W przykładzie uprawy soi zamiast zdrowej ekologicznej soi, często kończymy na zakończenie procesu uprawy, uprawą GE, którą spryskano aż sześcioma różnymi produktami pestycydowymi, które mogą prowadzić do niezliczonych ilości, poważne zagrożenia dla zdrowia naszego społeczeństwa: od choroby Alzheimera i wątroby po autyzm i raka.
To tylko jeden z głównych powodów, dla których wielu ekspertów ds. Zdrowia zgadza się, że połączenie to należy przerwać.
Podpisz „Zatrzymaj megapołączenie Monsanto-Bayer” TUTAJ (potrzebny podpis 750 tys.).
Odniesienie: AltHealthWorks.com
Opublikowano , autor:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz