Szyszynka – mały-wielki organ
Szyszynka jest maleńka (wielkości ziarenka ryżu), ale pełni w organizmie bardzo ważne funkcje.Równoważenie i aktywizowanie szyszynki jest podstawową praktyką zwiększania świadomości oraz przywracania zdrowia i witalności ciała fizycznego.
Tymczasem system celowo działa w kierunku zniszczenia tegoż organu.
Zwapnienia – największy problem szyszynki
Największym zagrożeniem dla szyszynki są jej przedwczesne zwapnienia, które w konsekwencji prowadzą do upośledzenia jej działania.A wszystko to dzieje się za sprawą wszechobecnych substancji, które ją niszczą, czyli m.in. fluor obecny w pastach do zębów i wodzie, chrom, rtęć, pestycydy, konserwanty, aluminium, alkohol, tytoń, przetworzona żywność i rafinowane produkty oraz bisfenol A.Badania dowodzą, że fluor nie tylko przyspiesza rozwój płciowy u dzieci (zwłaszcza u dziewczynek), ale także prowadzi do zwapnienia szyszynki, które wykazuje silną korelację z rozwojem choroby Alzheimera.
Fluorek może również obniżyć produkcję melatoniny i prowadzić do poważnych problemów ze snem.
Dlatego też wyeliminowanie fluoru powinno być pierwszym i najlepszym krokiem do zmniejszenia problemów zdrowotnych.
Nie należy używać past do mycia zębów z fluorem i trzeba każdorazowo filtrować wodę z kranu.
Wartościowa dieta
W codziennej diecie powinny znaleźć się wolne od chemii i konserwantów pokarmy, które nie tylko usuwają skutecznie nadmiar fluoru z organizmu i zapobiegają zwapnieniom szyszynki, ale także dzięki właściwościom oczyszczającym cały organizm, aktywują ją do poprawnego działania.Wśród nich znajdują się:
- Ocet jabłkowy – doskonale odtruwa i oczyszcza cały organizm (nie tylko szyszynkę). Wystarczy sączyć jedną łyżkę octu jabłkowego trzy razy dziennie.
- Tamaryndowiec, znany też jako tamarynd – egzotyczny owoc, który jest bardzo skuteczny w usuwaniu z organizmu nadmiaru fluoru.
- Pokarmy bogate w jod – np. dobrej jakości sól, wodorosty, żurawina, zielona fasola, kapusta, zielone liściaste warzywa, banany, krewetki i homar.
- Zeolit – cudowny materiał wulkaniczny, który wspiera detoksykację organizmu oraz pomaga w zwalczaniu wielu groźnych chorób (więcej TUTAJ).
- Kakao i czekolada – surowa, organiczna czekolada jest bogata w przeciwutleniacze, które zwalczają wolne rodniki i pomagają odtruć szyszynkę.
- Nierafinowany olej kokosowy – nie tylko odtruwa szyszynkę, ale i odżywia mózg.
- Boraks – to sól sodowa słabego kwasu borowego, która uzupełnia niedobory boru w naszym organizmie. Bor ma duże znaczenie w metabolizmie hormonów steroidowych, głównie hormonów płciowych oraz zwiększa absorpcję wapnia i odkładanie się go w tkance kostnej i zębach, jednak nie powoduje przy tym zwapnienia tkanek miękkich.
- Gotu Kola – czyli wąkrota azjatycka to doceniany w medycynie ajurwedyjskiej środek wspierający pamięć oraz koncentrację. Ma wiele cudownych właściwości – od działania odtruwającego organizm po selektywne działanie toksyczne na komórki nowotworowe.
- Olejek z oregano – ma bardzo silne działanie przeciwbakteryjne oraz oczyszczające organizm.
- Młody jęczmień – wspiera odporność, ma działanie przeciwutleniające, odchudzające, oczyszczające jelita, antynowotworowe i odmładzające. Jest skuteczny nawet w eliminowaniu skumulowanych, szkodliwych metali ciężkich, w tym ołowiu, który może powodować zaburzenia zachowania i uczenia się, szczególnie u dzieci. Wspiera także procesy metaboliczne i pomaga we wzmacnianiu i detoksykacji wątroby.
- Kombucha (grzyb herbaciany) – ma bardzo silne działanie oczyszczające i pomaga w odwapnianiu szyszynki oraz w usuwaniu aluminium z organizmu człowieka.
P.S. Informacje są prywatnymi opiniami i poglądami. Nie są pisane przez lekarza. Nie są one fachową opinią, ani poradą medyczną. Nie mogą zastąpić opinii i wiedzy pracownika służby zdrowia, np lekarza. Wszelkie rady które są na mojej stronie, stosujesz wyłącznie na własną odpowiedzialność.
WSPARCIE NIEZALEŻNYCH PORTALI
*Niebieską czcionką zaznaczono odnośniki np. do badań, tekstów źródłowych lub artykułów powiązanych tematycznie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz