Swaruu z Erry była młodą pozaziemską damą z Tajgety w Plejadach, która od grudnia 2017 do kwietnia 2020 roku była w pisemnym, na żywo i prawie codziennym kontakcie internetowym z nami, Robertem i Gosią. Była w komunikacji z nami a także z innymi ludźmi, bezpośrednio z orbity ziemskiej. Przy pierwszym kontakcie miała 17 lat. Już jej tam nie ma.
Od 2008 roku załoga Tajgety kontaktowała się z setkami ludzi na Ziemi w ramach oficjalnego programu „Pierwszy Kontakt”. Program już nie funkcjonuje. Jednak załoga Tajgetan i Swaruunian nadal utrzymują kontakt z nami, Robertem i Gosią oraz kilkoma innymi osobami, przekazując wiele aktualnych, duchowych, historycznych, naukowych i technologicznych informacji i podtrzymując przyjaźń.
INFORMACJE NIE SĄ CHANELOWANE
Po raz pierwszy w historii rasa pozaziemska dzieli się bezpośrednio tak ogromną ilością informacji. Nadszedł czas abyśmy się obudzili i dowiedzieli się więcej o otaczającej nas rzeczywistości!
https://odysee.com/@CosmicAgency:c/nutrition-and-diet-chatting-with-swaruu,:c?src=embed
Autor: Cosmic Agency (Agencja Kosmiczna), Gosia
Opublikowano 17 października 2022
Oryginalnie w języku hiszpańskim – 2020-2021
Robert: A jak schudnąć? Jeśli jesz dużo tyjesz, prawda? Czy to tak nie działa?
Yazhi: To nie zależy od kalorii, to kolejne kłamstwo ludzkiej medycyny. Zależy to od wskaźnika insuliny wywołanego przez każdy rodzaj żywności.
Robert: Więc, kalorie, to nie jest poprawne?
Yazhi: Przestań liczyć kalorie, lepiej przestań jeść to co wyzwala insulinę. To nie tłuszcz czyni cię grubym, to insulina.
Robert: Potrzebuję pewnej ilości kalorii aby przetrwać dzień, prawda?
Yazhi: Zapomnij o tym, to śmieci, nieprawda.
Robert: Ale jakie produkty zawierają insulinę?
Yazhi: Wszystko wyzwala insulinę, ale niektóre rzeczy produkują mniej insuliny niż inne. Nie zawierają insuliny, ale zawierają wysoką zawartość glukozy, co z kolei wywoła reakcję produkcji insuliny w organizmie, co powoduje powstawanie komórek tłuszczowych.
Spożywanie tłuszczów zmniejsza zapotrzebowanie na produkcję insuliny, co obniża ilość komórek tłuszczowych w organizmie człowieka. Innymi słowy, jedzenie rzeczy ze zdrowymi (zasadniczo nierafinowanymi) tłuszczami zmniejsza ilość tłuszczu w organizmie.
To co najbardziej pobudza insulinę, to wszystko co zawiera mąkę pszenną, a następnie soję i kukurydzę. Następnie cukry wszelkiego rodzaju. Ale najbardziej produkujące insulinę, a zatem najbardziej tuczące, jest wszystko co zawiera mąkę pszenną < – – – < – – – To jest winowajca numer 1. Wytwarza ona około 10 razy więcej glukozy, a tym samym reakcji insuliny niż cukier. Ponadto mąka pszenna ma wysoce zapalne działanie, którego nie wytwarza spożycie cukru.
Jeśli przestaniesz jeść pieczywo i makarony, zastąpisz je zdrowymi warzywami i owocami, uzupełnisz produktami takimi jak prawdziwy ser (bez mąki i dodatków) i jajka (możesz spożywać jajka w pożądanych ilościach) stracisz na wadze, zwiększysz wydajność, będziesz lepiej spać, zwiększysz masę mięśniową jeśli ćwiczysz i będziesz mieć więcej energii.
Anéeka: Kalorie to kompletna fałszywka. Ludzie nie tyją z powodu kalorii, nie to. Ale przez insulinową odpowiedź organizmu na to co jedzą. Ponieważ niektóre pokarmy powodują więcej insuliny niż inne. Insulina powoduje, że tłuszcz jest przechowywany, ponieważ nie jest spalany na rzecz glukozy, która spala się szybciej, co powoduje, że organizm jest leniwy przez nie metabolizowanie tłuszczów w celu uzyskania energii, ponieważ łatwiej jest zwrócić się do cukru we krwi. Tak więc to skrobie, węglowodany i cukry powodują tuczenie. A nie kalorie.
Yazhi: A cholesterole, zapomnij o tym, to 100% śmieci. Ludzie z większym poziomem cholesterolu są zdrowsi, a o tym, że istnieje kilka rodzajów cholesterolu, to także śmieci. Cholesterol nie powoduje zawałów serca. To co powoduje miażdżyce (zatkanie tętnic) i zawały serca, to proces zapalny wytwarzany przez nadmiar produktów opartych głównie na mące pszennej, a następnie cukrach.
Robert: Czy mogę jeść dużo jajek? Smażone czy gotowane? Co jest lepsze?
Yazhi: Im bardziej gotowane tym trudniejsze do strawienia, ale nadal jest to zdrowe. Ale najlepszym sposobem na spożywanie jaj jest przy minimalnym możliwym gotowaniu. Oznacza to, że gotowane jajka tylko przez 3 minuty, lub najbardziej praktyczne jest jajko sadzone, które nadal utrzymuje płynne żółtko.
Robert: A co z chlebem kukurydzianym?
Yazhi: To zależy od twojej akceptacji, z tym też bądź ostrożny. Olej palmowy jest toksyczny. Chleb kukurydziany jest 10X lepszy niż chleb pszenny, ale nadal daje bardzo silny efekt glukozowy. Przynajmniej nie wywołuje tej samej reakcji zapalnej i to jest główna zaleta chleba kukurydzianego.
Robert: Olejów używam tylko oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego.
Yazhi: Nie są takie złe, ale oliwa z oliwek jest lepsza, jeśli jej nie przypalasz, po prostu podgrzewasz lub wcale. Kiedy oliwa z oliwek spala się, staje się tłuszczem wywołującym stan zapalny. Jest bardzo dobra, ale surowa.
Robert: Dodaję jej tylko do sałatek. Nigdy jej nie przypalam. Bo mam tosty kukurydziane.
Yazhi: Bardzo dobre, z hummusem też, pyszna ciecierzyca.
Jeśli usuniesz pszenicę we wszystkich jej postaciach ze swojej diety, gwarantuję, że za kilka tygodni, najwcześniej za dwa tygodnie, zobaczysz silne rezultaty odchudzania, poprawę sylwetki i więcej energii. Może to być wcześniej niż dwa tygodnie, ale proces trwa co najmniej 7 dni aby rozpocząć oczyszczanie, więc nie mówię o tygodniu. Ale bez oszukiwania i dni jedzenia wszystkiego.
Pszenica jest również neurotoksyczna, co powoduje zmęczenie psychiczne, zamglone myśli, zapominanie rzeczy i nazw oraz całkowity brak sprawności umysłowej.
Kontynuuj ćwiczenia, trening, jedz bardzo dobrze i żadne z powyższych, trzymaj się jajek i wszystkiego co jest zdrowe, a zobaczysz zmianę. Ale tak, bez cukrów i bez pszenicy. Ćwiczenia są ważne aby schudnąć, ale to tylko 20% dlaczego tracisz na wadze, pozostałe 80% to dieta. Jeśli jesz źle, nie ma sensu ćwiczyć aby schudnąć. „Będę jadł co zechcę, ale będę ćwiczył dwie godziny dziennie” – to nie działa.
Anéeka: Ale aby schudnąć musisz ćwiczyć, aby zużywać glikogen we krwi, aby przeszedł do ketozy, czyli wtedy gdy organizm zużywa tłuszcz jako paliwo, a nie glukozę z cukrów i węglowodanów.
Yazhi: Jedynym cukrem, którego nie musisz usuwać, jest ten niemożliwy do usunięcia lub fruktoza z owoców. Fruktoza jest cukrem, ale jest przetwarzana w organizmie inaczej niż rafinowany cukier trzcinowy.
Uważaj również na rzeczy o wysokiej zawartości cukru, ale ukryte, takie jak keczup, który zawiera dużo cukru a nie jest widoczny. To samo dotyczy produktów z dużą ilością pszenicy, która tam jest, ale nie mówią ci o tym. Więc jeśli nie jesz niczego co jest przetwarzane w fabryce, nic uprzemysłowionego, uzyskasz lepsze wyniki.
Robert: Powiedziałaś, że mogę pić mleko migdałowe?
Yazhi: Na to wygląda. Ale mleko krowie tworzy stany zapalne, a laktoza jest zła dla mężczyzn, ponieważ organizm zamienia ją w estrogen. A im jesteś starszy będąc mężczyzną, tym mniej mleka możesz pić. Jeśli chcesz nabiał, jedz sery i jogurty, ponieważ proces fermentacji niszczy laktozę. Jedz ile chcesz. Ale uważaj, że wiele uprzemysłowionych serów zawiera dużo mąki pszennej, a potem nawet tego nie mówią.
Robert: I jeszcze jedno. Kawa?
Yazhi: Kawa to kłopot. Ponieważ nie jest spożywana tutaj, nie mamy odniesienia.
Robert: Co jest lepsze: kawa czy kakao w proszku?
Yazhi: Kakao. Ale znowu kakao, a nie sproszkowana czekolada z tysiącem przemysłowych rzeczy.
Kawa utrzymuje ciało w stanie alarmu. W ciągłym stresie. Nie polecam jej. Utrzymuje nadnercza na maksimum, co sprzyja zmęczeniu później.
A to co dla mnie jest najważniejsze przeciw kawie, to to, że utrzymuje ludzi bardzo w 3W w Matrixie, w tym co istnieje z pięcioma zmysłami, usypiając lub usuwając uwagę z innych odczuć pozazmysłowych.
Robert: Wow. Nie wiedziałem.
Yazhi: Istnieją inne złożone powody, ale wracając do najbardziej oczywistego jest to, że kawa utrzymuje organizm w stanie ciągłego wysokiego alarmu adrenalinowego, co stawia cały organizm w stanie walki, a to jest bardzo przetrwanie tak zwanego ciała 3W.
I w tym stanie czystego alarmu przetrwania, wszystkie subtelne rzeczy, które przychodzą z relaksacją są wyłączone, ponieważ nie są niezbędne do przetrwania. Bo jeśli tygrys podbiega do ciebie by cię zjeść, nie ma sensu mieć zdalnego widzenia. A dla ciała kawa jest reakcją nadnerczy, jakbyś zawsze żył z „tygrysem”, czy czymkolwiek innym, prześladującym cię.
Jeśli zrezygnujesz z kawy na rzecz energii, która pochodzi z dobrego jedzenia, ćwiczeń i odpoczynku, będziesz miał więcej energii fizycznej i wszystkiego innego co nie jest fizyczne, jak również. Ale nie powiedzą ci tego na Ziemi. Powiedzą ci, że kawa jest dobra, ponieważ na przykład spalasz więcej tłuszczu. Ok tak, ale wtedy będziesz miał silny powrót do poprzedniego stanu i nie będziesz miał energii, i będziesz potrzebował coraz więcej kawy.
W rzeczywistości picie kawy jest legalnym narkotykiem promującym wyzysk ludzi, którzy muszą przestrzegać harmonogramów pracy niewolniczej. Po to jest. Są wyczerpani pracą w biurze, znudzeni i źle się odżywiają, nie śpią i zestresowani z powodu zwrotu podatku na koniec miesiąca. Oczywiście powiedzą, że kawa jest dobra.
Robert: Czy to prawda, że powoduje bezsenność?
Yazhi: Tak, to prawda. Jeśli nie czujesz tego jeszcze tak bardzo, to dlatego, że twoje ciało może nadal kompensować efekty małej kawy, którą spożywasz za pomocą mechanizmów kontrolnych. Bo wiesz jak się zrelaksować. Mimo to wpływa na ciebie, czy tego chcesz, czy nie.
Kawa wprowadza organizm w stan kryzysu, przeciąża nadnercza, wyczerpuje neuroprzekaźniki powodując niewielką depolaryzację, powoduje uzależnienie, po czym trzeba zwiększyć dawkę. Kawa jest myląca, ponieważ wielu twierdzi, że nie powoduje uzależnienia lub że trochę jej nie powoduje niczego.
To wyłącza szyszynkę < – – – czyniąc ludzi bardzo 3W, bardzo zakorzenionymi w przyziemności. Wyłącza twórcze fale Alfa i stawia ludzi w fazie Beta, podatnych na mentalne programowanie/kontrolę umysłu.
Czarna herbata i pochodne – – – > takie same efekty jak kawa.
Zielona herbata, tak zalecana tam – – – – > powoduje kamienie żółciowe i nerkowe.
Poza tym kawa otwiera na opętanie przez pewną gamę bytów, dlatego jest
promowana. Ludzie są podatni na manipulację umysłową/kontrolę umysłu.
Napar z rumianku, na przykład —> Uzdrawiający, o działaniu przeciwzapalnym i przeciwbakteryjnym. Promuje gojenie układu żołądkowego, a wraz z nim umysłu (może powodować zatrucie i kamienie, jeśli jest przyjmowany w dużych ilościach).
———-
Robert: A co z winem? Nie piję wina, tylko pytam.
Yazhi: Tutaj już cytują mnie, że wino jest marnowaniem dobrych winogron. W winie nie ma nic czego nie uzyskasz od bezpośredniego jedzenia winogron. Jedzcie je dopóki wasz brzuch nie świeci, są dobre. Tak, mają dużo fruktozy. Ale to nie ma znaczenia ze względu na wszystkie inne dobre rzeczy, które ma (winogrono).
Robert: Szkoda, że ma nasiona.
Yazhi: Te są bardziej naturalne, są najlepsze. Wystarczy je zjeść lub wyjąć, a skórki winogron są pełne przeciwutleniaczy, witamin i minerałów.
Wszelkiego rodzaju alkohol sprawia, że jesteś podatny na opętanie i ingerencję niższych istot astralnych. Łączy się z twoimi częstotliwościami myśli, tak. Ale to otwiera cię na te byty. W języku angielskim różne rodzaje napojów alkoholowych nazywane są „spirytusowe” (ang. spirit=duch). Nie chodzi tylko o semantykę, to z konkretnego powodu. Przyciąga duchy.
———-
Robert: Czy ryż jest dobry?
Yazhi: Ryż ma wysoką szybkość reakcji glikemicznej i insulinowej. Podobnie jak popcorn, który jesz. Nie jest tak zły jak mąka pszenna, ale najlepiej go nie jeść.
———-
Anéeka: Pamiętaj, że koncentraty witaminowe, takie jak Centrum, nie są dobre, ponieważ witaminy i minerały są tam w większości syntetyczne, co sprawia, że nie są wchłanialne, więc po prostu produkujesz drogi mocz dla siebie. A niektóre mogą powodować kamienie nerkowe i pęcherzyka żółciowego, takie jak syntetyczny wapń, który dają starszym kobietom na osteoporozę. Nie wchłaniają go. Więc najlepszym źródłem witamin i minerałów są owoce i warzywa, a nie suplementy witaminowe.
Na przykład witamina C jest sprzedawana jako kwas askorbinowy, a to nie jest witamina C. Poza tym, że istnieje wiele wariantów witaminy C, kwas askorbinowy nie jest witaminą C. Na Ziemi mówią, że tak jest, tylko dlatego, że cząsteczka jest taka sama, ale w lustrzanym odbiciu cząsteczka jest do góry nogami i dlatego nie ma wiązań, które organizm potrzebuje aby wchłonąć ją jako przeciwutleniacz, pozostając tylko jako kwas. Kwas kwasu askorbinowego może być korzystny, ale dzieje się tak z powodu samego kwasu, a nie dlatego, że jest to witamina C. Ale możesz znaleźć te korzyści biorąc trochę octu jabłkowego, zwłaszcza po ciężkich posiłkach, i optymalnie, jeśli jest przyjmowany przed, w trakcie i po ciężkim posiłku lub posiłku z dużą ilością cukru i węglowodanów.
Robert: „Tylko dlatego, że cząsteczka jest taka sama.”
Anéeka: Tak, ale ta cząsteczka jest odwrócona do góry nogami, jak widok lustrzany, nie mogą jej zsyntetyzować, Nie wiem dlaczego, ale to robi różnicę. Więc ostrzegam cię, że kwas askorbinowy nie jest witaminą C, to oszustwo przez Big Pharmę. Nic na Ziemi nie da ci witaminy C poza owocami i warzywami, a także niektórymi nasionami i czerwonym mięsem.
———-
Anéeka: Wiele rzeczy wydaje się zdrowych a nie są, ponieważ są cukrem i węglowodanami, podobnie jak alkohol, który jest przetwarzany jako cukier, również ziemniaki są cukrem. Słone rzeczy są również często przetwarzane jako cukier, nie chodzi o to czy smakują słono czy słodko, ale o to jak organizm je przetwarza. Gorzej jest zjeść kawałek chleba niż zjeść kawałek cukierka. Chleb i węglowodany, takie jak spaghetti, makaron, mąka, są wielokrotnie silniejsze i powodują więcej glikogenu niż zjedzenie kawałka słodkiego cukierka.
Jeśli widzisz składniki czegoś czego nie możesz wymówić (takie jak zmodyfikowana fruktoza „Xenodeoxyurubuniglecinerinatitaoxidentanicode”) lub nie rozumiesz tych wzorów, oznacza to, że są to toksyny. Tylko to co można zrozumieć na pierwszy rzut oka na liście składników jest bezpieczne. Ponadto wszystko co jest modyfikowane, jest transgeniczne.
Innymi słowy, to co powinieneś jeść najwięcej, to ser i mięso (nie mleko, jeśli jesteś mężczyzną, ponieważ niszczy twój testosteron i produkuje estrogen, jeśli jesteś kobietą to nie ma znaczenia). Następnie dużo owoców i warzyw, i bardzo mało mąki i cukrów. Ser nie ma już laktozy, więc nie reaguje już jako estrogen i można go jeść swobodnie, tylko uważaj, że niektóre sery mają mąkę, ale to kolejny problem.
Robert: A mleko roślinne, tak czy nie?
Anéeka: Soja nigdy, jeśli jesteś mężczyzną. To również szkodzi kobietom, ale jeśli jesteś mężczyzną, soja niszczy twój testosteron i promuje tworzenie estrogenów. Do tego stopnia, że mężczyźni mogą nawet rozwijać cycki z jedzenia soi.
Mleko Kokosowe = Dobre
Mleko Migdałowe = Dobre
Ryż pełnoziarnisty nie jest dla ciebie dobry, biały ryż jest lepszy, ale powoduje dużo glikogenu (w przeciwieństwie do tego co tam mówią).
———-
Robert: Czy wysokie ciśnienie krwi jest złe?
Anéeka: Istnieje przyczyna wysokiego ciśnienia krwi i jest to reakcja organizmu próbującego dostarczyć krew do miejsc, w których nie ma wystarczającej podaży. Teraz trzeba się zastanowić, dlaczego nie ma wystarczającej podaży. Zwykle przyczyną jest to, że nie dostaje się do narządów lub jakiegoś narządu, lub narządów ciała lub mózgu.
Dzieje się tak ponieważ jesteś pod dużym stresem, więc jako reakcja ciała ciało odcina dopływ krwi do miejsc, w których nie jest ona potrzebna do natychmiastowego przeżycia, tj. odcina system żołądkowy i mózg na rzecz nóg i mięśni, ponieważ jesteś w sytuacji życia lub śmierci i potrzebujesz krwi do walki. Problem polega na tym, że ciało nie rozróżnia między niebezpieczeństwem takim jak prześladowanie tygrysa, przed którym musisz uciekać, a zwrotem podatku za pasem i brakiem pieniędzy do zapłacenia.
Tak więc ludzie żyją w stanie ciągłego stresu, który chronicznie ogranicza przepływ krwi do narządów wewnętrznych i mózgu, powodując reakcję zwężenia naczyń w celu podniesienia ciśnienia krwi aby zapewnić dopływ tlenu i składników odżywczych we krwi do uszkodzonych narządów i tkanek. Jest to więc reakcja na próbę rozwiązania problemu, symptomu lub reakcji na problem, ale to nie jest problem.
I oczywiście, jeśli pozostanie na wysokim poziomie zbyt długo lub przekroczy limit, popękają naczynia krwionośne w najsłabszym miejscu, powodując problem, taki jak mózg, oko lub atak serca lub jakiś inny narząd.
Tak więc przyjmowanie leków obniżających ciśnienie krwi spowodowałoby tylko problem zmniejszenia dopływu krwi do zagrożonych miejsc, a nie rozwiązuje problem jakim jest stres nagromadzony już jako sposób na życie.
———-
Robert: A otwarcie szyszynki?
Anéeka: Nie mogę polecić żadnego produktu. Nie potrzebujesz tego. Aby otworzyć szyszynkę pod względem produktów, post jest lepszy.
———-
Robert: Powiedziałaś mi kiedyś, że źle rozumiemy temat białka, prawda? Białka dietetycznego.
Anéeka: Zasadniczo część, w której mówią, że białka roślinne mogą zastąpić białka zwierzęce w diecie, a tak nie jest, są różne. Nie każdy może być na diecie wegańskiej. Nie można narzucić jednej diety dla wszystkich, podczas gdy organizmy są różne. Niektórzy mogą być weganami (i to się okaże). Ale większość nie może, ze względów zdrowotnych.
Swaruu (9): Na przykład fasola jest znana z powodowania stresu żołądkowego, stąd wzdęcia po jej zjedzeniu. Jest to reakcja odrzucenia ciała. Mówią, że fasola i wszystko to jest pełne białka, a z tym masz wystarczająco dużo. Problem polega na tym, że raz po raz nasze wyniki laboratoryjne wskazują, że białko to jest niskiej jakości i jest niekompatybilne z wchłanianiem przez ludzki układ żołądkowy.
Robert: Tak, ale słyszałem, że wegańskie jedzenie bardziej chroni twoje zęby, prawda? Czy nie?
Anéeka: Właściwie mniej. To zależy od konsystencji tego co jesz, ale bez białka zwierzęcego zęby zaczynają wypadać. Chociaż zęby to skomplikowany temat. Są one również jak wyłączniki lub węzły energetyczne, które kontrolują narządy w ciele.
Nerwy pochodzące z narządu przechodzą przez zęby, a następnie do mózgu (a także rdzenia kręgowego). Tak więc infekcja korzenia zęba wpływa na powiązany narząd, z których najczęstszym jest serce, oprócz faktu, że bakterie te wpływają na niego bezpośrednio.
Dlatego odżywianie jest bardzo ważne dla zachowania zębów, które same w sobie są również miernikiem ogólnego stanu organizmu w ogóle. Ale pogorszenie stanu zębów lub zużycie zależy od tego co jesz. I wiele razy konsumowanie twardych rzeczy powoduje bardzo silne zużycie.
Na przykład, można zobaczyć lub można powiedzieć z jakiej warstwy społecznej była egipska mumia po stanie zębów. Ponieważ ludność w ogóle spożywała dużo chleba pszennego. A do produkcji mąki używali prymitywnych młynów kamiennych (aż do czasów współczesnych), które wydzielały kamień podczas procesu, powodując zużycie zębów podczas gryzienia chleba.
Niektórzy egipscy Królowie (błędnie nazywani faraonami) mieli doskonałe zęby, świadcząc o bardziej elitarnej diecie lub diecie nie-ludzkiej, ponieważ wielu nie było ludźmi. To samo dzieje się do dziś, to zależy od diety.
I znowu, diety bogate w węglowodany i cukry powodują pogorszenie stanu zębów i pogorszenie stanu reszty ciała. Nawet zaćma oczna, która jest bardzo częsta na Ziemi, nie jest spowodowana ekspozycją na słońce, ale wewnętrznym zwapnieniem w reakcji na wysoką zawartość cukru we krwi lub hiperglikemię.
PYTANIA OD PUBLICZNOŚCI:
Robert: „Kamień ałunowy, który jest tak bardzo polecany, czy jest dobry?”
Anéeka: Jest to w zasadzie aluminium i jest toksyczny dla układu nerwowego.
Robert: „Mówią, że sole glinu mają większą cząsteczkę i nie dostają się do skóry. Ale zastanawiam się.”
Anéeka: Musiałabym zobaczyć związki chemiczne tego aluminium, aby wykluczyć jego użycie lub zobaczyć, że nie jest takie złe, ale wyprzedzając siebie, aluminium w jego bardziej przyswajalnych formach, to znaczy w roztworach lub proszkach, jest toksyczne głównie dla mózgu i nerwów. Trzeba by najpierw zobaczyć związki, ale nie lubię aluminium w pobliżu organizmu.
Na przykład, tam często używają go do samolotów, ale nie tutaj. Tutaj używają polimorfów lub tytanu, które są bardziej stabilne chemicznie i molekularnie.
Robert: „Garnki ze stali nierdzewnej są najlepsze w użyciu, aluminiowe nie. A te teflonowe?”
Anéeka: Tak, te są najlepsze. Stal nierdzewna. Tak długo, jak Teflon jest w dobrym stanie, tak. Jeśli jest porysowany i łuszczący się, nie.
Robert: A te tytanowe?
Anéeka: Tytanowe garnki i patelnie, tak, jeśli możesz je zdobyć. Jest jak stal, jest stabilny i zdrowy.
Robert: „Czy dobrze jest pić wodę morską?”
Swaruu: Tak, w małych ilościach lub rozcieńczoną dwie części wody do jednej części soli. Zapomnij o tym jeśli jesteś na tratwie na środku oceanu. Nie powoduje w krótkim okresie niewydolności nerek, jak mówią. W perspektywie średnio – i długoterminowej może powodować problemy. Nie potrzebujesz dużych ilości. Również prawdziwa sól morska zapewnia prawie te same minerały.
Problemem jest znalezienie wody morskiej, która nie jest zanieczyszczona, więc picie jej bezpośrednio z plaży nie jest wskazane, zwłaszcza w strefie hotelowej. Jeśli jesteś na wyspie na południowym Pacyfiku ok, tak.
Robert: Czy można pić wodę oceaniczną jeśli jest się na tratwie?
Swaruu: W ostateczności tak, jeśli masz zdrowe nerki. Bardziej zaszkodzi ci nie pić wody niż minerały w wodzie. Wielu zmarło z pragnienia podczas pływania na tratwie w oceanie. Przepraszam, ale to jest irracjonalne na granicy absurdu. Tak jakby przyjmowali za pewnik, że woda morska jest jak trucizna dla nerek, czy coś takiego, kiedy jest czystym życiem.
Inną rzeczą, o której nie wspomniano w tym temacie, jest to, że skład i gęstość mineralna różnią się w zależności od tego skąd pobierana jest próbka, więc głęboka woda morska ma mniejszą gęstość niż przybrzeżna woda morska.
Pamiętaj tylko, że jest zanieczyszczona i potrzebujesz tylko małych porcji aby uzyskać korzyści. Również pływanie w słonej wodzie i pozostawanie w niej przez godzinę, nawet jeśli wysycha na skórze, przynosi wiele korzyści przeciwko chorobom skóry i problemom.
Robert: „Czy woda morska regeneruje DNA?”
Anéeka: Nie bezpośrednio. Ale zawiera wiele minerałów, które są niezwykle korzystne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, a wraz z tym organizm regeneruje w takim czy innym stopniu DNA. Sól kamienna morska daje również prawie takie same lub takie same jak woda morska. Musisz spożywać to zamiast białej soli kuchennej, która w wielu przypadkach ma fluorek sodu, który jest neurotoksyczny, który nie ma nic wspólnego z próchnicą zębów.
Robert: „Robert, mówi się, że zeolit (glina wulkaniczna) jest dobry do usuwania nanotechnologii i metali z organizmu”.
Anéeka: Bez komentarza, ale bardzo w to wątpię. Glina wulkaniczna jest zasadniczo kamieniem, dlatego jest również pełna metali ciężkich. Nie mam żadnego odniesienia do argumentowania tutaj, ale nie widzę logiki bezpośrednio.
Robert: „Czy złoto wszczepione podskórnie lub podskórnie służyłoby temu samemu celowi co złoto monoatomowe?”
Anéeka: Nie. Monoatomowe złoto ma inną strukturę molekularną lub atomową. Złoto służy do poprawy aspektów zdrowia, które wymagają go w mikro ilościach, tak, pomaga w regeneracji komórek i ich prawidłowej replikacji, ale nie daje takich samych efektów jak złoto monoatomowe.
Robert: „Czy można wydobyć monoatomowe złoto z wody morskiej?”
Anéeka: Nie, w przeciwnym razie potrzebowałbyś ogromnych ilości aby najpierw odfiltrować złoto.
NOWSZE PYTANIA:
Pytanie: Czym możesz się z nami podzielić na temat kombinacji składników odżywczych/pokarmów, które moglibyśmy spożywać, które wzajemnie się wzmacniają? Jak na przykład tortilla i fasola razem tworzą bardziej stabilne i kompletne białko, mówią dietetycy Ziemi.
Yazhi: Nie wiem jak łączyć składniki odżywcze, ale uważam to za coś oczywistego, ponieważ wszystko i tak łączy się, tworząc inne łańcuchy składników odżywczych wszelkiego rodzaju.
Ale to co widziałam jako dowód, to to, że nie ma nic co naprawdę może zastąpić spożycie tłuszczu i białka zwierzęcego. Rośliny są pełne anty-składników odżywczych, o których ludzie, prawie nikt, nie wiedzą, lub niewielu ludzi. Oznacza to, że każda roślina, nawet najbardziej jadalna, ma swoje własne związki chemiczne zaprojektowane tak aby zaszkodzić każdemu kto je zjada, owadom i zwierzętom, które przypadkowo zjedzą te rośliny. Jest to metoda ochrony przed drapieżnictwem, ponieważ rośliny lądowe nie mogą uciec (na innych planetach niektóre gatunki mogą, ale to inna historia).
Roślinożercy mają własną ochronę enzymatyczną w swoim dużym układzie pokarmowym. Ludzie nie mają takiej ochrony, co powoduje gromadzenie się anty-składników odżywczych, powodując szkody, krótko -, średnio-lub długoterminowe, w zależności od wrażliwości jednostki. Dlatego nie można nałożyć jednej diety na wszystkich ludzi, ponieważ nie są równi.
Gosia: Ale Tajgetanie jedzą rośliny. Te rośliny im nie szkodzą?
Yazhi: Jak powiedziałam wcześniej, Tajgetanie mają układ trawienny z enzymami, które bardzo różnią się od ludzi. To nie są te same gatunki. Są bardziej roślinożerni. I tak, oczywiście rośliny w Tajgecie również mają anty-składniki odżywcze i nie powiedziałabym, że im nie szkodzą, raczej powiedziałabym, że nie wyrządzają tak dużej szkody. (Mówię tylko, że nie mam tych enzymów, co jest kolejnym szczegółem, który oddziela mnie genetycznie od Tajgetan. Ani ja, ani żadna Swaruu.)
I z pewnością dotyczy to również wielu wegan, zwłaszcza tych, którzy są weganami od zawsze lub od dzieciństwa, z pewnością mają inne enzymy. Więc nalegam, że nie można zmuszać ludzi do jedzenia roślin jeśli nie mogą tego strawić.
Z tego co rozumiem, rozwijając część oryginalnego pytania, w wielu miejscach na świecie meksykańska tortilla jest krytykowana jako węglowodany, które wyzwalają glukozę i jest „zła” w ogóle dla organizmu.
To co widzieliśmy stąd na temat meksykańskiej tortilli, to to, że wyrządza ona znacznie mniej szkody, jeśli w ogóle, Meksykaninowi, który spożywał ją przez całe życie niż osobie z zewnątrz. Co wskazuje na adaptację enzymatyczną do trawienia kukurydzy w tortilli.
Gosia: Tak jak bycie odpornym na jakieś leki…
Yazhi: To zależy od komponentów. Jeśli jest to nowa substancja chemiczna, organizm nie może jej zneutralizować i gromadzi się w tkankach jako toksyny. (Mówi się, że gromadzi się w wątrobie, ale medycyna Tajgetan mówi inaczej. Na Ziemi mówi się, że wątroba jest rodzajem filtra. Dla Tajgetan nie jest to filtr. Nie gromadzi toksyn. Zmienia organiczne związki chemiczne za pomocą enzymów, dzięki czemu mogą być następnie wykorzystywane jako energia, proces glikogenny lub usuwane m.in. przez mocz i okrężnicę).
Podsumowując, tortilla wydaje się odżywiać Meksykanów bardziej niż obcokrajowców. Kolejny przykład, że nie wszyscy ludzie są tacy sami.
Źródło: https://swaruu.org/transcripts/nutrition-and-diet-chatting-with-swaruu-aneeka-and-yazhi-about-food
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz